Τελικά πολλοί ήξεραν, λίγοι μιλούσαν και στον Συνεργατισμό φαίνεται να συντηρείτο μια κατάσταση με μορφή «καλύπτετε αλλήλους».

Τρία πρώην μέλη της Επιτροπείας του Συνεργατισμού μίλησαν σήμερα ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, δηλώνοντας ότι τα προβλήματα ήταν γνωστά.

Αναφέρθηκαν επίσης σε πρόσωπα προστατευόμενα από πολιτικά κόμματα, Επιτροπείες Συνεργατικών που ελέγχονταν από παρατάξεις, πρόσωπα καθοδηγούμενα, ενώ υπήρξαν και προειδοποιήσεις για ατασθαλίες στον Συνεργατισμό.

Επίσης, οι αντιπαραθέσεις με τον Φορέα Εποπτείας, οι αναφορές σε ατιμωρησία, οι στάσιμες υποθέσεις, τα ανεξέλεγκτα δάνεια που δόθηκαν, η έλλειψη ενιαίας πολιτικής στον δανεισμό, τα προβλήματα στην εταιρική διακυβέρνηση, προκαλούν εύλογες απορίες.

Συνοψίζοντας τα όσα ακούστηκαν σήμερα από πρώην Πρόεδρο και πρώην μέλη της Επιτροπείας, σε συνδυασμό με τα όσα ανέφερε στις δύο του καταθέσεις ο Γενικός Ελεγκτής, μπορούμε να πούμε ότι τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τις υποψίες μας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης είναι πολιτικά εκτεθειμένος και μαζί του και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη. Τα όσα κατατίθενται ενώπιον της Επιτροπής, σκανδαλίζουν. Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος. Αυτό είναι απαράδεκτο. Σε άλλες χώρες είτε δίνονται εξηγήσεις ή κάποιοι παραιτούνται για λόγους ευθιξίας.