Γιώργος Περδίκης στον Άγιο Φανούριο Κερύνειας: Ο τόπος «είναι δικός μας και μας καρτερά να επιστρέψουμε

Μιλώντας στο Τρισάγιο με την ευκαιρία της Γιορτής του Αγίου Φανουρίου στην Κερύνεια, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, απευθυνόμενους στους προσκυνητές είπε πως η εκεί παρουσία τους είναι πράξη αντίστασης.

Είναι μια πράξη αντίστασης ενάντια στην κατοχή, εξήγησε, ενάντια στον Τούρκο εισβολέα.

Ήρεμοι, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς φωνασκίες, συνέχισε ο κ. Περδίκης, είπε ότι ” αυτός ο τόπος είναι δικός μας και μας καρτερά να επιστρέψουμε, ελεύθερους. Θα ερχόμαστε ξανά μέχρι να φύγουν οι κατακτητές και να αναπνεύσει ο τόπος ελευθερία»

Δυστυχώς στη συνέχεια όταν οι προσκυνητές μετέβηκαν στο Κάρμι και μία εξ αυτών -πρόσφυγας και νόμιμος ιδιοκτήτης -ζήτησε να δει το σπίτι της ο αλλοδαπός παράνομος χρήστης δημιούργησε επεισόδιο και κατάγγειλε τους προσκυνητές στην ψευδόαστυνομία. Η αστυνομία του ψευδοκράτους σταμάτησε στο οδόφραγμα του Αγ. Δομετίου τα λεωφορεία των προσκυνητών και απαιτούσε να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όντως επιβεβαιώθηκαν τα λόγια του κ. Περδικη, ότι το προσκύνημα στον Αγ. Φανούριο είναι όντως μια πράξη αντίστασης στην κατοχή.

11