Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μας ανησυχεί το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλώνεται σε μια άνευ ουσίας, στείρα και παραπλανητική διαμάχη με το ΑΚΕΛ για το πλαίσιο Γκουντέρες. Σε συνδυασμό με τα όσα απαντά το ΑΚΕΛ, οι θέσεις του οποίου φαίνεται να ταυτίζονται στην πλειοψηφία τους με αυτές του κ. Μουσταφά Ακιντζί και κατ’ επέκταση με αυτές τις Τουρκίας, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι ανάλωση χρόνου ο οποίος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πολιτικά, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών πάνω σε μια καινούργια βάση μακριά από τις αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος

Αντί λοιπόν η Ελληνοκυπριακή ηγεσία να είναι σε θέση να προβλέψει τα βήματα στα οποία θα προέβαινε η Τουρκία και που όπως αναφέρει η πληροφόρηση αποτελούν προθέρμανση για τα όσα θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές στην χώρα, διαπληκτίζεται επί του αμφιλεγόμενου πλαισίου Γκουντέρες. Αντί να κοιτούν μπροστά και να αναζητούν νέους δρόμους προσέγγισης των συνομιλίων, επανέρχονται στην ήδη αποτυχημένη συνταγή.

Οι συνεχείς αντιπαράθεσης περί του πλαισίου Γκουντέρες μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΑΚΕΛ προσφέρουν την χειρότερη υπηρεσία στο τόπο και στο λαό μας.