Η  είδηση ότι θα συνεχιστούν οι εργασίες στο έργο της Γεροσκήπου φαίνεται πως προχωρεί τελικά κανονικά αφού σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρήσει κατά παρέκκλισή άδεια. 

Ο Αρχιεπίσκοπος λοιπόν, δεν θα χρειαστεί να μπει και να τα ισοπεδώσει όλα, όπως απειλούσε πριν λίγους μήνες επειδή οι  αρχές “καθυστερούσαν”  την επένδυση αλλά αντίθετα θα μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο δείχνοντας ότι μπορεί να είναι ευαίσθητος και σε περιβαλλοντικά -ιστορικά και αρχαιολογικά θέματα.

Παρ όλα αυτά στην περίεργη και επικίνδυνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να αποχαρακτηρίσει την περιοχή από μνημείο πίνακα β προκειμένου να ικανοποιηθούν οι οικονομικές απαιτήσεις ανάπτυξης χωρίς σχεδιασμό,  έρχεται τώρα να προστεθεί και η συναίνεση από το τμήμα αρχαιοτήτων για να αδειοδοτηθεί η ανάπτυξη της Αρχιεπισκοπής.

Η ελπίδα για σεβασμό των αρχαιοτήτων και του χώρου μεταφέρεται στον Μακαριότατο για να νίψει ως άλλος Πόντιος Πιλάτος τα χείρας του ο ψηφοθηρικός κυβερνητικός μηχανισμός.

Ελπίζουμε στην ευφυία του Αρχιεπισκόπου να μπορέσει να συνδυάσει την ανάπτυξη και το σεβασμό στα αρχαία μας τον πολιτισμό μας την ιστορία μας αλλά δεν μπορούμε να ελπίζουμε πλέον σε μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να κάνει τα βασικά και να προστατέψει αυστηρά την ιστορία μας και το περιβάλλον .

 Είναι φανερό πως η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να εξαγοράσει κάθε ψήφο και έχει μετατρέψει την πολιτική της σε πολιτική του ΝΑΙ χωρίς μελέτη χωρίς πλάνο αρκεί να μη χαθεί ψήφος.

 Η αλήθεια βέβαια είναι άλλη, ο λαός βλέπει και καταλαβαίνει το ξεπούλημα όλων  των αρχών και αξιών και την ώρα που πρέπει θα αποδώσει τα του “Καίσαρος τω Καίσαρι”.

Μέσα στα πλαίσια της πολιτικής του ρουσφετιού και των προεκλογικών παροχών η κυβέρνηση τακτοποίησε και τον Αρχιεπίσκοπο και τους φίλους του επενδυτές. 

 

 —