Στη  νέα  mea culpa του ο απερχόμενος  κ. Ντάισελμπλουμ δηλώνει για μια ακόμη φορά πως και η πρόταση για κούρεμα των καταθέσεων κάτω των 100.000 αποτελούσε κυπριακή ιδέα δηλαδή ιδέα του Ν. Αναστασιάδη και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον απερχόμενο Πρόεδρο, και το επιτελείο του. 

Φαίνεται καθαρά η αναξιοπιστία του και πως εξαπάτησε τον λαό, ενώ  τόσο καιρό ισχυρίζεται πως η πρόταση προήλθε από την Ευρώπη.

Το πιο ωραίο είναι η συμπλήρωση του ευρωπαίου τέως Προέδρου Eurogroup πως ο κ.  Αναστασιάδης για πρώτη φορά έδωσε τη δυνατότητα στους δυνάστες των λαών να πειραματιστούν με ένα τέτοιου είδους οικονομικό γεγονός που δεν είχε συμβεί πουθενά αλλού στον κόσμο και τώρα λέει  ότι το πειραματόζωο Κύπρος έδωσε ένα νέο εργαλείο για να επιβιώνουν οι τράπεζες .

Δηλαδή όχι μόνο δεν τον υποχρέωσε κανείς αλλά και ήταν δική του ιδέα να κάνει την Κύπρο πειραματόζωο .

Τι να περιμένουμε αύριο από τη κυβέρνηση Αναστασιάδη; Να περιμένουμε ότι μπορεί να γίνουμε πειραματόζωα σε θέματα περιβάλλοντος κάνοντας ας πούμε ένα πυρηνικό εργοστάσιο στην Κύπρο ;

 Οι Κύπριοι πολίτες έχουν ανάγκη να αφήσουν στο χθες, όσους πολιτεύονται στη βάση του ψεύδους και των κενών “δεσμεύσεων”. Αφήνουμε λοιπόν τον κ. Αναστασιάδη και την αναξιοπιστία του, στην κρίση του κυπριακού λαού.