Εν αναμονή της απάντησης επιστολής που απέστειλε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, ημερομηνίας 16 Μαΐου​ προς την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ.α., τονίζουμε ότι η κατάσταση στην περιοχή Ύψωνα μέρα με τη μέρα φαίνεται να δυσχεραίνει.

Όπως πληροφορηθήκαμε, στις 20 Απριλίου ο Δήμος Ύψωνα και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Γ’ Βιομηχανικής Περιοχής Λεμεσού κατήγγειλαν με επιστολή τους στην αρμόδια Υπουργό ότι από το εργοστάσια της εταιρείας I.E.S.C. Innovating Enviromental Solutions Center αναδύονται έντονες οσμές που προκαλούν προβλήματα αναπνοής και ερεθισμών στα μάτια.

Αποτελεί άμεση ανάγκη όπως διερευνηθεί το εν λόγω παράπονο. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε μια υπόθεση που προσμοιάζει με την αυτή της Astrasol, να έχει την ίδια κατάληξη. Αν οι καταγγελίες σε βάρος του εν λόγω εργοστασίου ευσταθούν, οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν αυστηρά, δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα το συντομότερο δυνατόν.