Έστω και αργά και με καθυστέρηση τριών εβδομάδων το Υπουργικό Συμβούλιο φαίνεται ότι ασχολήθηκε με την υπόθεση του παράνομου – εξ όσων φαίνεται – διορισμού του Προέδρου του ΟΚΥπΥ κ. Νίκολσον. 

Ο παράνομος διορισμός του κ. Νίκολσον έγινε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας αφού αυτή τροποποιήθηκε για να βολεύει τα επιφανή μέλη του ΔΣ του ΟΚΥπΥ παρά την αντίθετη θέση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. 

Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και η πρώτη έκθεση του Γενικού Εισαγγελέα οδηγούν στο συμπεράσματα ότι ο διορισμός του κ. Νίκολσον είναι παράνομος. Προβληματικός θεωρείται και ο διορισμός του κ. Πολύζου Γενικού Διευθυντή του οργανισμού, κάτι το οποίο θα κριθεί και ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Το θέμα αυτών των διορισμών συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να φαίνεται να  λαμβάνει υπόψη την θέση ορισμένων Αρχηγών Κομμάτων. Ελπίζουμε πολύ σύντομα και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου να τοποθετηθεί γραπτώς και επισήμως καλώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη  σε ανάκληση του διορισμού του κ. Νίκολσον.

Όσοι επιθυμούν την θωράκιση της διαδικασίας αυτονόμησης των δημοσίων Νοσοκομείων και κατά επέκταση του ΓΕΣΥ, οφείλουν να ζητήσουν το άμεσο ξεκαθάρισμα των υποθέσεων Νίκολσον και Πολύζου.