Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα είχαν ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και η Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων κ. Αλεξία Σακαδάκη μαζί με τον πρέσβη της Κούβας στην Κύπρο κ. Angel Gustavo Suárez Cordero τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Μέσα στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την κλιματική κρίση, τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης μέχρι το 2030 και ευρύτερα θέματα που αφορούν την κυπριακή κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε όπως το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η Πρεσβεία της Κούβας στην Κύπρο προχωρήσουν σε συνεργασία με κοινές δράσεις για την προστασία περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Ο πρέσβης κ. Angel Gustavo Suárez Cordero διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ότι το θέμα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής είναι ψηλά στις προτεραιότητες και πρωτοβουλίες της χώρας και ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία, καθώς τα περιβαλλοντικά ζητήματα απασχολούν έντονα τη σημερινή κοινωνία.