Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την βομβιστική επίθεση στα γραφεία της ΜΚΟ –  ΚΙΣΑ (Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό) στην Παλιά Λευκωσία.

Κάνουμε έκκληση προς τους αρμόδιους να εξετάσουν άμεσα το σοβαρό περιστατικό ούτως ώστε να βρεθούν το συντομότερο οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Παράλληλα καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνασπιστούν γύρω από μια κοινή απόφαση, ώστε να αντιμετωπιστεί ο ρατσισμός, η ρητορική μίσους και η ξενοφοβία.

Δυστυχώς κάποιες δηλώσεις ή και πράξεις πολιτικών προσώπων τους τελευταίους μήνες μπορεί να θεωρηθεί ότι συνιστούν απόπειρα πολιτικής νομιμοποίησης τέτοιων ακραίων αντιλήψεων και πράξεων και κανονικοποιήσης της ακροδεξιάς.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απουσία παρέμβασης από τον Γενικό Εισαγγελέα στα συνεχή φαινόμενα ρατσιστικής ρητορικής και συμπεριφοράς που ζούμε σχεδόν καθημερινά ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους οργανωμένους οπαδούς (όχι φιλάθλους) ποδοσφαιρικών σωματείων. Το θέμα έχει εγείρει σε πρόσφατη επιστολή του ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γ. Περδίκης προς τον Γενικό Εισαγγελέα καλώντας τον να παρέμβει όπως έχει συμβεί από τις εισαγγελικές αρχές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.