Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης με αφορμή την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα Ταμεία Προνοίας διατύπωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

«Αυτό το νομοσχέδιο που μας είχε καταθέσει πριν τα Χριστούγεννα και μας έλεγε ότι ήταν επείγον γατί εκκρεμεί καταδίκη και πρόστιμο (από την ΕΕ) και ότι η κυβέρνηση κέρδισε παράταση από την ΕΕ μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, σήμερα απέστειλε επιστολή στο παρά πέντε της ψηφοφορίας της Παρασκευής και ζητά απόσυρση του νομοσχεδίου», ανέφερε ο κ. Περδίκης σε σημερινές του δηλώσεις στη Βουλή, σημειώνοντας πως δεν θα αποδεχθεί την επανακατάθεσή του με το αίτημα όπως ψηφιστεί κατ’ επείγον.

Ο κ. Περδίκης είπε πως η Νομική Υπηρεσία αρνήθηκε να διεξάγει νομοτεχνικό έλεγχο του νομοσχεδίου, προσθέτοντας ότι και «όλα αυτά επειδή παρενέβη η ΟΕΒ και θέλουν να περάσουν τα δικά τους».

«Αυτοί οι ακροβατισμοί της κυβέρνησης είναι επικίνδυνοι είναι στο όριο της νομιμότητας, θέτουν ένα πολύ σημαντικό ζήτημα σε κίνδυνο για το οποίο μπορεί να επικρέμαται η καταδίκη από την ΕΕ», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΧΡ