Για ακόμη μια φορά δείξαμε το «πρόσωπο μας», το πρόσωπο της έλλειψης περιβαλλοντικής συνείδησης που χαρακτηρίζει τις συμπεριφορές μας. Οι εικόνες από το φράγμα του Κούρη με τους «τόνους» από σκουπίδια, άχρηστα, έπιπλα κ.ο.κ είναι το λιγότερο ντροπιαστικές.

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό τέτοιου είδους περιστατικά να χαρακτηρίζουν μια χώρα «ευρωπαϊκή» όπως την Κύπρο που ακόμη δυστυχώς βρίσκεται πολλά βήματα πίσω στην ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον.

Τα λύματα και σκουπίδια τα οποία βρίσκονται στο Φράγμα του Κούρη, κατέληξαν στην θάλασσα της Λεμεσού τα οποία «ξέβρασε» το κύμα στην ακτή. Οι τραγικές αυτές εικόνες αποδεικνύουν την περιβαλλοντική ανεπάρκεια που διακατέχει ο Κυπριακός λαός.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση με τη διαχείριση των στερεών απόβλητων στην Επαρχία Λεμεσού πάσχει. Όλες οι δομές υπολειτουργούν με αποτέλεσμα οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να αναζητούν άλλες ρυπογόνες λύσεις.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε άμεσα τους αρμόδιους να επιληφθούν για το εν λόγω ζήτημα το οποίο χρήζει άμεσης διαχείρισης.Η κατάσταση όπως περιγράφεται εκτός από τραγική είναι και επικίνδυνη.

κουρης 4κουρης 4κουρης 4κουρης 4