«Σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών συζητήσαμε το θέμα εκατοντάδων αποσπασμένων εκπαιδευτικών επί τη ευκαιρία αιτήματος υπουργείου Παιδείας για αποπαγοποποίηση προαγωγών», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και βουλευτής κ. Γιώργος Περδίκης.

Είναι πράγματι προκλητικό, τόνισε ο κ. Περδίκης, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων να έχει προκαλέσει τεράστια κοινωνική κρίση η οποία να έχει φτάσει στα όρια της σύγκρουσης με τους εκπαιδευτικούς να ζητά αποδέςμευςη προαγωγών διευθυντικών θέσεων.  Μάλιστα, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη κατάσταση εξήγησε ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που έχουμε εκπαιδευτικούς αποσπασμένους κατά εκατοντάδες και στο υπουργείο και σε άσχετες με εκπαίδευση υπηρεσίες ή θεσμούς, όλοι μακριά από τις τάξεις.

Το θέμα των αποσπάσεων, αλλά και το γεγονός ότι ορισμένοι εκ των διευθυντών είναι αποσπασμένοι για δεκαετίες στο υπουργείο  πρέπει να μπει άμεσα στο τραπέζι και να συζητηθεί στο πλαίσιο διαλόγου για εξορθολογισμό και μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης, είπε ο κ. Περδίκης . Συνεχίζοντας είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε κολλήσει στην υποσημείωση της υποσημείωσης». Απευθύνω εκ νέου έκκληση για άρση των απεργιακών μέτρων ενώ παράλληλα καλώ και  την κυβέρνηση να συζητήσει την τελευταία πρόταση των  εκπαιδευτικών για να λήξει αυτή η κρίση.