Για «σοβαρά πολιτικά ατοπήματα», που βαραίνουν τον Υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση Αναστασιάδη στην υπόθεση του Συνεργατισμού, έκανε λόγο σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ο ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα “να αναλάβουν επιτέλους τις πολιτικές τους ευθύνες”.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, ο κ. Περδίκης είπε πως «η χθεσινή παρουσίαση του Υπουργού Οικονομικών στην Ερευνητική Επιτροπή, παρά τον χαρακτήρα που έλαβε, που ήταν μια προσπάθεια να επιρρίψει σε άλλους τις ευθύνες και να αθωώσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση από τις πραγματικές ευθύνες, για την καταστροφή του Συνεργατισμού και τη συμφωνία με την Ελληνική Τράπεζα, ουσιαστικά ανέδειξε το γεγονός ότι ο πραγματικός διαχειριστής των θεμάτων του Συνεργατισμού τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν ο ίδιος και συνεπώς πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη, για την κακή πορεία του Συνεργατισμού τα τελευταία πέντε χρόνια».

«Είπε χαρακτηριστικά», ανέφερε ο κ. Περδίκης, «ότι παραλάβαμε μια ομάδα, η οποία έπαιζε στο αγροτικό και δεν μπορούσε να παίξει στο Τσιάμπιονς Λιγκ. Μα δεν του ζητήσαμε να παίξει στο Τσιάμπιονς Λιγκ. Εμείς του ζητήσαμε να συνεχίσει να παίζει στο αγροτικό πρωτάθλημα, αλλά να είναι πρωταθλήτρια. Να είναι βιώσιμη, να μπορέσει να παραμείνει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στα χέρια του δημοσίου και να εμπλέξει την κοινωνία μέσα στη διαχείριση αυτού του πλούτου, που η ίδια η κοινωνία δημιούργησε».

Συνέχισε λέγοντας ότι δεν ζητήθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών «να τον χρεοκοπήσει αυτόν τον πλούτο και να τον παραδώσει στα χέρια μιας ιδιωτικής τράπεζας προς το συμφέρον των φίλων και των γνωστών του».

Όσον αφορά τις ποινικές ευθύνες, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ήδη έχει ξεκινήσει η διερεύνηση των πιθανών ποινικών ευθυνών, για τα στελέχη του Συνεργατισμού» και ευχήθηκε όπως «προχωρήσει η διερεύνηση χωρίς εμπόδια και πολιτικές παρεμβάσεις από κανέναν».

 

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΓΒΑ)