Στο 36ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πράσινου κόμματος (European Greens Party – EGP) που λαμβάνει χώρα από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη, συμμετέχει αποστολή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Επικεφαλής της αποστολής του Κινήματος είναι η κυρία Αλεξία Σακαδάκη, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, ενώ η αποστολή απαρτίζεται από τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, την Αντιπρόεδρο Β’ του Κινήματος κ. Μαρία Κολά, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ. Έντμοντ Χαγουίλα και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κ. Μελίνα Μενελάου, κ. Ορέστης Μάτσας και κ. Ανδρέας Χαραλάμπους.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της ενεργειακής κρίσης, του αυξανόμενου πληθωρισμού, της κλιματικής αλλαγής και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οι πολίτες σε όλη την Ευρώπη αισθάνονται τις συνέπειες αυτών των κρίσεων στην καθημερινή τους ζωή, ειδικά εκείνοι που ήδη αγωνίζονται. Οι Πράσινοι με υπευθυνότητα και συνέπεια πρωτοστατούν σε αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς. Σε αυτό το Συνέδριο θα συμμετάσχουν υπουργοί των Πρασίνων από όλη την Ευρώπη για να παρουσιάσουν τις σημαντικές πολιτικές μάχες μας για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, το κράτος δικαίου, την ισότητα και πολλά άλλα, και να τονίσουν πως οι πράσινες πολιτικές και η ενίσχυση των Πρασίνων μπορούν να αλλάξουν την καθημερινή ζωή των πολιτών προς το καλύτερο.

Πέραν τούτου, στο Συνέδριο θα συζητηθούν οι λύσεις που έχουν να προσφέρουν οι Πράσινοι για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών από τις κοινωνικές συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και το αυξημένο κόστος ζωής. Ενώ θα επισημανθούν και οι σοβαρές ελλείψεις του σημερινού συστήματος τροφίμων, οι καινοτόμες λύσεις στις αλληλένδετες κρίσεις του πολέμου, τις παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων και τις επιβλαβείς βιομηχανικές παραγωγές τροφίμων.

Σημαντική είναι η κατάθεση ψηφίσματος από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για την στήριξη των ακτιβιστών/ακτιβιστριών στο Ιράν που αντιστέκονται στο απολυταρχικό καθεστώς.