Σε σύγκρουση βρίσκονται δύο εκ των βασικών Θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Από την μία ο Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας (Νομική Υπηρεσία) και από την άλλη ο Γενικός Ελεγκτής (Ελεγκτική Υπηρεσία).

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης προανήγγειλε έναρξη διαδικασίας για παύση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος αξιωματούχος απείλησε με απόλυση τον Γενικό Ελεγκτή γιατί δεν του άρεσαν αυτά που έλεγε. Παρόμοια ήταν η στάση και η συμπεριφορά του πρώην προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν.

Ο κ. Γιώργος Περδίκης, Προέδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών στην προεκλογική εκδήλωση των Οικολόγων στον δήμο Γερίου τόνισε:

«Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές στην επίθεση της αυτοκρατορίας του μαύρου κατά της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ούτε δεχόμαστε τις νερόβραστες τοποθετήσεις των κομμάτων (από το ΑΚΕΛ μέχρι το ΕΛΑΜ) και την στάση Πόντιου Πιλάτου που υιοθέτησε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Εμείς ξέρουμε πως συνασπίζονται τα λαμόγια και κυνηγούν μαζί όποιον λέει την αλήθεια.

Τα ζήσαμε όταν αναδείξαμε το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων. Και μας κυνήγησε ο έντιμος κ. Συλλούρης με την ανοχή κομμάτων και κάποιων ΜΜΕ. Υπήρξαν και κόμματα που μας κατηγόρησαν επειδή αποκαλύψαμε το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων.

Λοιπόν θα τους πολεμήσουμε. Θα σταθούμε δίπλα στον γενικό ελεγκτή και την ελεγκτική υπηρεσία. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, και τα λαμόγια να λογοδοτήσουν.»

*Επισυνάπτεται Φωτογραφία