Μεγάλη θλίψη προκαλούν οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με το νεκρό φλαμίνγκο στην Λίμνη Παραλιμνίου.

Συγκεκριμένα, πολίτης εντόπισε πολύ άρρωστο φλαμίνγκο στις όχθες της λίμνης του Παραλιμνίου και το μετέφερε άμεσα σε κτηνίατρο. Σύμφωνα με ακτινολογικές εξετάσεις το φλαμίνγκο φαίνεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα σκαγιών που βρίσκονταν στο στομάχι αλλά και στο λαιμό του, εξού και τελικά εξέπνευσε παρά τις προσπάθειες του κτηνιάτρου να τα αφαιρέσει.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους περιστατικά, αφού τόσο στην Αλυκή Λάρνακας όσο και στην λίμνη Παραλιμνίου εμπεριέχονται μεγάλες ποσότητες σκαγιών από τα παρακείμενα σκοπευτήρια.

Επισημάνουμε και υπενθυμίζουμε, πως εδώ και χρόνια φωνάζουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υποβαθμισμένη περιοχή της Λίμνης Παραλιμνίου. Η έλλειψη σωστής διαχείρισης μιας περιοχής ενταγμένης στο πρόγραμμα Natura 2000 είναι μείζον σημασίας, για αυτό και η λίμνη υποφέρει από τα διαχρονικά προβλήματα της.

Για πολλοστή φορά καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που δόθηκαν στους ιδιοκτήτες γης της λίμνης παραλιμνίου για την επαναφορά της απαλλοτρίωσης των ιδιωτικών τους τεμαχίων, που δεν μπορούν να τύχουν καμίας απολύτως εκμετάλλευσης πλέον, και να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο και αποδοτικό σχέδιο διαχείρισης για να διατηρήσουμε τόσο το natrix – natrix όσο και την υπόλοιπη υπέροχη βιοποικιλότητα που φιλοξενεί η λίμνη μας μόνιμα και εποχιακά.

Επαρχιακή Αμμοχώστου