Τέλος Αυγούστου είδαμε ένα βίντεο όπου παρουσιαζόταν ένας εργάτης να κτυπά βάναυσα άλογο στο χώρο του Ιππόδρομου στον Άγιο Δομέτιο.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Πέρδικης σε επιστολές του προς τον Αναπληρωτή Διευθυντή τον Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλο Πίπη αλλά και τον Πρόεδρο Λέσχης Ιπποδρομιών κ. Χάρη Σταυράκη ζητούσε εξηγήσεις για το περιστατικό μετά από καταγγελίες που είχαν έρθει στο Κίνημα για βάναυσες συμπεριφορές στα αλόγα. Η διαχείριση απο τις αρχές του συγκεκριμένου περιστατικού βίας κατά του αλόγου στον ιππόδρομο μας άφησε πολλά ερωτηματικά.

Δύο μήνες μετά, η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνει ότι άλογο από τον ιππόδρομο διέφυγε και εντοπίστηκε στην Λακατάμια.

Τα περιστατικά αυτά σοκάρουν αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν και αντιδράσεις στην κοινή γνώμη. Θεωρούμε ότι και στην μια αλλά και στην άλλη περίπτωση τίθενται θέματα ασφάλειας αλλά και κακοποίησης. Μάλιστα το σημερινό περιστατικό, όπου άλογο από τον Άγιο Δομέτιο εντοπίστηκε στην Λακατάμια, θα μπορούσε να ήταν αιτία για πρόκληση ακόμα και σοβαρών ατυχημάτων.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι οι αρμόδιες εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κράτους αλλά και της τοπικής αρχής έχουν ευθύνες για τα περιστατικά αυτά. Καλεί λοιπόν τους εμπλεκόμενους, τα τμήματά αλλά και τις υπηρεσίες τους να εγκύψουν στα φαινόμενα αυτά, δεδομένης και της συχνότητας που συμβαίνουν τα περιστατικά και να φροντίσουν για την ευημερία, ασφάλεια και σεβασμό τόσο των ίδιων των αλόγων, όσο και των ίδιων των πολιτών που βρίσκονται στους δρόμους καθημερινά.