«Τα μέτρα που εισηγήθηκε η ανεξάρτητη επιτροπή για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Σολιά και Αργάκα το 2016 δεν έχουν υλοποιηθεί.

Με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε μετά από κοινοβουλευτική μου παρέμβαση για την αποτυχία της κυβέρνησης να υλοποιήσει την πρόταση της τεχνικής  επιτροπής για την αγορά δυο μικρών πυροσβεστικών αεροσκαφών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου ισχυρίζεται ότι έχουν υλοποιηθεί -δυο χρόνια μετά την μεγάλη καταστροφή- οι εισηγήσεις της ανεξάρτητης επιτροπής που διορίστηκε στις 13/7/2016 για την αξιολόγηση του υφιστάμενου συστήματος πρόληψης και κατάσβεσης πυρκαγιών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με όλο το σεβασμό θέλω να δηλώσω ότι διαφωνώ κάθετα με τον Υπουργό.

Η δική μου η πληροφόρηση και η εκτίμηση πολλών ειδικών είναι ότι δεν έχουν υιοθετηθεί (καταρχήν ) και βεβαίως δεν έχουν υλοποιηθεί ουσιώδεις προτάσεις της ανεξάρτητης επιτροπής.

Είναι καιρός η Βουλή να συζητήσει το θέμα της υλοποίησης των εισηγήσεων της ανεξάρτητης επιτροπής για την πυρόσβεση και την προστασία των δασών, όπως είχαμε ζητήσει σε ανύποπτο χρόνο ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πριν κλάψουμε επί των καμένων ερειπίων για ακόμα μια φορά».