Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει την εξαγγελία της δημιουργίας δύο γραμμικών πάρκων στην Πάφο.

Αν πάμε δύο δεκαετίες πίσω θα θυμηθούμε ότι η Επαρχιακή Επιτροπή με κάθε ευκαιρία πρότεινε τη δημιουργία γραμμικών πάρκων, που θα έδιναν διέξοδο στην ασφυκτική πίεση που δημιουργούσε στους πολίτες η ραγδαία οικιστική ανάπτυξη.

Με κάθε ευκαιρία και στους κατά καιρούς συναντήσεις που είχαμε με τους δημοτικούς άρχοντες, πάγια και τεκμηριωμένη θέση μας ήταν η δημιουργία αυτών των πάρκων για να τονωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Δυστυχώς όλες αυτές οι παρεμβάσεις έπεφταν στο κενό. Έπαιρναν τις προτάσεις και τις έριχναν στον κάλαθο των αχρήστων.

Η ανάπτυξη, το τσιμέντωμα ήταν στις προτεραιότητες των κυβερνώντων. Το φυσικό περιβάλλον και η ποιότητα ζωής ήταν πάντα ο φτωχός συγγενής. Θα είχε πραγματικά νόημα αυτή η εξαγγελία του Δήμου, αν υπήρχε και ο κατάλληλος σεβασμός στο αστικό πράσινο. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας λυσσαλέας επίθεσης κατά του πρασίνου. Κόβονται ώριμα δέντρα και φυτεύονται δενδρύλλια που θα έχουν πράσινο μετά από 50 χρόνια.

Ενδεικτικές παρεμβάσεις:

1)   23/9/16 – το πράσινο λιγοστεύει.

2)     8/11/2016 –  Τα περιβόητα Γραμμικά Πάρκα, που εδώ και μια εικοσαετία ζητάμε σαν Κίνημα Οικολόγων, παραμένει γράμμα κενό. Αναμένουμε την υλοποίηση τους.

3)   17/11/2016 – Δίκτυο ποδηλατοδρόμων να καλύπτει όλη τη δημαρχούμενη πόλη.