Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τον Δήμαρχο, κ. Νίκο Νικολαΐδη, τoν Γεωπόνο του Δήμου κ. Σταύρο Ιωαννίδη και τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο του Υγειονομείου κ. Φάνο Παναγή, που μας αφιέρωσαν το χρόνο τους από το βεβαρυμμένο τους πρόγραμμα σήμερα. Η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική και αν και σύντομη αναφέρθηκαν αρκετά θέματα. Είναι εμφανές για εμάς ότι ο Δήμαρχος και οι υπηρεσίες του Δήμου καταβάλλουν πολλές προσπάθειες για τη Λεμεσό μας και όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το μέλλον.

Έχουμε επίσης αντιληφθεί ότι υπάρχει ένα πρόβλημα επικοινωνίας από το Δήμο προς τους πολίτες. Εμείς έχουμε προσφερθεί να βοηθήσουμε το Δημαρχείο με την επικοινωνία και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ο Δήμαρχος δέχτηκε την εισήγηση μας να κάνουμε πιο συχνές συναντήσεις για να ενημερωνόμαστε και εμείς επίσημα και να μπορούμε να ενημερώνουμε και εμείς τους πολίτες που επικοινωνούν μαζί μας για διάφορα θέματα.

Αναφερθήκαμε και στο φλέγων θέμα με τα έργα που γίνονται στο Δημόσιο Κήπο. Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι σε καμία άλλη περίπτωση αναβάθμισης παιδότοπου σε πάρκο δεν έγινε, ούτε προβλέπετε Δημόσια Διαβούλευση. Επίσης ανέφερε ότι το μπετόν που αφαιρέθηκε, που υπήρχε για τις βάσεις που στηρίζονταν τα παλιά παιχνίδια ήταν περισσότερο από αυτό που θα μπει τώρα.

Επίσης ο Δήμαρχος μας είπε ότι ήταν πρόθυμος και κάλεσε πολλές φορές τους οργανωμένους πολίτες που έχουν ανησυχίες για να συζητήσουν αλλά οι ίδιοι δεν αποδέχονταν και ζητούσαν Δημόσια Διαβούλευση. Εμείς ζητήσαμε από το Δήμαρχο να κάνουμε μια συνάντηση συγκεκριμένα για αυτό το θέμα για να αναλύσουμε όλα τα δεδομένα και δώσουμε μια ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση στους πολίτες. Η συνάντηση θα είναι δομημένη για να είναι αποτελεσματική και ο Δήμαρχος μας υποσχέθηκε ότι θα γίνει την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα όπου εκτός από αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα καλέσουμε και άλλους φορείς που θα είναι εποικοδομητικοί. Θα επιδιώξουμε να βιντεογραφήσουμε τη συνάντηση για να την διαθέσουμε στο κοινό για την έγκυρη ενημέρωση του και διαφάνεια.

Κάποια άλλα θέματα που αναφέρθηκαν και θεωρώ σημαντικό να αναφέρω είναι τα πιο κάτω:

– Δενδροφυτεύσεις – Ο Δήμος έχει κάνει δενδροφυτεύσεις σε κύριους δρόμους της Λεμεσού όπως η Σπύρου Κυπριανού και η Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ αλλά δυστυχώς βλέπουμε το φαινόμενο των ξεριζωμών τον δενδρυλλίων αυτών από πολίτες. Κάποιοι πολίτες δυστυχώς δεν συνεργάζονται και Δήμος θα αναγκαστεί να επιτηρεί και να δίνει πρόστιμα.

Επίσης ο Δήμαρχος μας είπε ότι κάθε μήνα θα γίνονται δενδροφυτεύσεις στη Λεμεσό σε διάφορους χώρους και μας είπε ότι έχουν βρεθεί τα κονδύλια για να γίνει αυτό. Εμείς του έχουμε εισηγηθεί να εμπλέξει εμάς σαν Κίνημα Οικολόγων αλλά και όλες τις εθελοντικές ομάδες οι οποίες εκλιπαρούν εδώ και χρόνια να τους δοθούν χώροι για δενδροφυτεύσεις. Μας υποσχέθηκε ότι κάθε δενδροφύτευση θα ανακοινώνεται έγκαιρα και θα καλούνται όλες οι ομάδες αλλά και οι πολίτες για εμπλοκή.

Εμείς θα θέσουμε το θέμα πρασίνου της πόλης σε μια από τις μελλοντικές μας συναντήσεις και να δούμε αν μπορούμε να εμπλέξουμε τους εθελοντές περισσότερο και ίσως να μπορέσουμε να μειώσουμε τις ανάγκες για κονδύλια σε δενδροφυτεύσεις, κάτι με το οποίο ο κ. Σταύρος, Γεωπόνος του Δήμου, ήταν πολύ δεκτικός.

– Ο Δήμαρχος επίσης μας ενημέρωσε για μια 24ωρη ομάδα του Δήμου για τα ζώα η οποία είναι υπεύθυνη να αναλαμβάνει κτυπημένα, κακοποιημένα ή και νεκρά ζώα. Ο πολίτης μπορεί να καλέσει αυτή την ομάδα στο 77777788 επί 24ώρου βάσεως.

Ευχαριστώ ξανά το Δήμαρχο και προσβλέπω σε μια συνεργασία που θα βελτιώσει την επικοινωνία και την συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών αλλά και με τους πολίτες.