Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ είναι γεγονός ότι αποτελεί πλήγμα για τον Ταγίπ Ερντογάν. Δεν μας κάνει εντύπωση καθόλου η τούρκικη αντίδραση η οποία απειλεί και αναφέρει πως οι κυρώσεις θέτουν σε κίνδυνο τις διμερείς σχέσεις.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε την αναγνώριση της γενοκτονίας, που έχει ως αποτέλεσμα να αναγνωριστεί ως γενοκτονία η σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-1923.

Είναι πραγματικά μια συμβολική αλλά ιστορικής σημασίας ενέργεια που φέρνει την Τουρκία προ των ευθυνών της.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απευθύνει τον σεβασμό του στους αδελφούς Αρμενίους της Κύπρου και στο Αρμένικο έθνος. Για το λόγο αυτό το αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με επικεφαλής την αναπληρώτρια Πρόεδρο, στελέχη, υποψήφιους, μέλη και φίλους του Κινήματος, πραγματοποίησε εχθές συμβολική κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας, που βρίσκεται στο προαύλιο της αρμενικής εκκλησίας παρά το δημοτικό σχολείο Ναρέκ ενώ μέλη του Κινήματος συμμετείχαν σε αιμοδοσία που οργάνωσε η Αρμενική Νεολαία Κύπρου.