Στη σημερινή εξέταση του πορίσματος της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής Αρέστη για την κατάρρευση του συνεργατισμού, ακούσαμε πράματα και θάματα. Αν και η έκθεση της επιτροπής Αρέστη έχει ετοιμαστεί και είναι στη δημοσιότητα εδώ και δύο χρόνια, εντούτοις το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αστυνομία δεν προχώρησε σε ποινικές ή αστικές ευθύνες που ενδεχομένως προκύπτουν.

Όπως φαίνεται όχι μόνο δεν έγιναν τραγικά λάθη και παραλήψεις, αλλά ο κύριος Αρέστη αναφέρθηκε και στην εμπλοκή των μεγάλων κομμάτων.

Μόνο οργή προκαλούν πλέον, μαρτυρίες επί της έκθεσης Αρέστη που αφορούν ίσως ηθελημένη κακοδιαχείριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν να μπει λουκέτο στον Συνεργατισμό – ακόμα και ένα μήνα προηγουμένως – έγινε διασπάθιση 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ακόμα και έξοδα σε διαφημίσεις, γνωματεύσεις από οίκους και πιστωτικές κάρτες. Στο τέλος ξεπουλήθηκε για ψίχουλα. Επιπλέον, διευθυντικά στελέχη του Συνεργατισμού που είχαν υπό την διαχείριση τους ΜΕΔ, σήμερα και μετά το κλείσιμο του Συνεργατισμού, κατέχουν επίσης διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες εξαγοράς δανείων (Αλταμίρα).

Ο κ. Αρέστη αναφέρθηκε σε εμπλεκόμενα πολιτικά κόμματα και περιπτώσεις όπου έτυχαν εύνοιας. Όλη αυτή η κακοδιαχείριση, οδήγησε λοιπόν στο κλείσιμο του Συνεργατισμού, ενός οργανισμού που οι παππούδες μας δημιούργησαν με κόπο και μόχθο πριν από 100 χρόνια.