Η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων (ΓΥΚΟ) μαζί με την Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ), τη Νέα Διεθνιστική Αριστερά – ΝΕΔΑ, τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και το Cyprus Stop Trafficking διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 στις 18:00, εκδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα ” Ένα κερί για τα ανθρώπινα δικαιώματα”, έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία και καλούν όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση τύπου.

“Εμείς, οι πιο κάτω οργανώσεις, καλούμε γυναικείες οργανώσεις, άλλα οργανωμένα σύνολα και άτομα να συμμετάσχουν στην εκδήλωση “Ένα κερί για τα ανθρώπινα δικαιώματα”, την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 στις 6:00 μ.μ, έξω από την Αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία.

Διοργανώνουμε την εκδήλωση αυτή, που βάζει και την Κύπρο στο χάρτη της παγκόσμιας αυτής καμπάνιας, ως ένδειξη αλληλεγγύης με την Πορεία Γυναικών στην Ουάσιγκτον και άλλες πόλεις των ΗΠΑ και τις χιλιάδες άλλες πορείες και εκδηλώσεις σ’ ολόκληρο τον κόσμο για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, περιλαμβανόμενων των δικαιωμάτων των γυναικών και των μεταναστριών/ών, και για κοινωνική δικαιοσύνη.

Στις 21 Ιανουαρίου 2017, πρώτη μέρα της προεδρίας του Donald Trump, πορείες που διοργανώνονται από γυναίκες και απευθύνονται προς όλες και όλους θα πραγματοποιηθούν σ’ ολόκληρο τον κόσμο, η μεγαλύτερη από τις οποίες αναμένεται ότι θα είναι αυτή στη Ουάσιγκτον.

Θα συγκεντρωθούμε για την προστασία των βασικών μας δικαιωμάτων και τη διασφάλιση των ελευθεριών μας που απειλούνται από τις πρόσφατες και συνεχιζόμενες πολιτικές εξελίξεις, τις ανησυχίες και τους φόβους σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Υψώνουμε τη φωνή μας για την αξιοπρέπεια και την ισότητα όλων των ανθρώπων – γυναικών, ανδρών, ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, μεταναστριών/ών και προσφύγων – άσχετα καθεστώτος, ατόμων με αναπηρία, νέων και μεγαλύτερων, όλων των θρησκειών και πεποιθήσεων, και όσων φτωχοποιήθηκαν από την παγκόσμια οικονομική κρίση – για την ασφάλεια και την υγεία του πλανήτη μας και την ενδυνάμωση της διαφορετικότητας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη. Με την προάσπιση των δικαιωμάτων των πιο ευάλωτων και περιθωριοποιημένων ανάμεσα μας, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων μας. Η πολιτική του φόβου και της διαίρεσης δεν έχουν θέση το 2017.

Όλες και όλοι που υποστηρίζουν τους σκοπούς της εκδήλωσης είναι ευπρόσδεκτοι!
Θα συγκεντρωθούμε στις 6:00 μ.μ., την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017, έξω από την Αμερικανική πρεσβεία.

Οι οργανώσεις:
ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό
Νέα Διεθνιστική Αριστερά – ΝΕΔΑ
Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας
Cyprus Stop Trafficking
Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων (ΓΥΚΟ)”.