Καταχωρείται σήμερα η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

 

Με την ευκαιρία αυτή καλούμε τους δύο εισαγγελείς, έστω και τώρα να αποσύρουν το αίτημα για την παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ταυτόχρονα, το Κίνημα Οικολόγων χαιρετίζει τη  δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαρτζιώτη για ετοιμασία νομοσχεδίου για διαχωρισμό των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα. Σημειώνουμε όμως ότι αυτή ήταν προεκλογική δέσμευση του κ. Χριστουδουλίδη που δυστυχώς μετά από 15 μήνες είναι ακόμα υπο μελέτη.

Μέχρι να ετοιμαστεί το νομοσχέδιο η Βουλή οφείλει να προωθήσει για συζήτηση και ψήφιση την πρόταση       νόμου του Κινήματος Οικολόγων, της κας Χαραλαμπίδου και έξι άλλων βουλευτών που στοχεύει ακριβώς στο διαχωρισμό των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται  σε κινητοποίηση και αγώνα.

Ο αγώνας ενάντια στην διαφθορά, την ασυδοσία και την αυθαιρεσία που ταλανίζουν την Κυπριακή Πολιτεία, συνεχίζεται.

Το Σάββατο, 1η Ιουνίου 2024 καλούμε φίλους, μέλη, πολίτες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με εμάς να στηρίξουν την ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση του Γενικού Ελεγκτή, η οποία θα αρχίσει από στις 17:00 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί έξω από το Διοικητήριο, στην Λεμεσό.