Στον οικισμό Βερεγγάρια της Επαρχίας Λεμεσού εδώ και καιρό είχαν ξεκινήσει εργασίες για αποξήλωση και καθαρισμό της περιοχής από μεγάλη ποσότητα αμιάντου που υπάρχει στην περιοχή.

Σύμφωνα με καταγγελία του Δήμου Κ. Πολεμιδιών εδώ και έξι μήνες παρατηρείται στασιμότητα στην ολοκλήρωση του έργου. Συγκεκριμένα ο εργολάβος με δικούς του εργαστηριακούς ελέγχους αναφέρει πως η ποσότητα αμίαντου που έχει παραμείνει είναι με βάση τη νομοθεσία μη αποδεκτή και πρέπει να απομακρυνθεί από το χώρο για χάριν της ασφάλειας των εργαζομένων και των πέριξ κατοίκων.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων αντίθετα πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις ίνες αμιάντου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως εάν όντως ευσταθούν οι εργαστηριακές μελέτες του εργολάβου, τότε ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων καθίσταται μεγάλος. Τόσους μήνες μας έλεγαν ότι προτεραιότητα είναι η υγεία.

Καλούμε όλους τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και τους αρμόδιους φορείς όπως εξετάσουν άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα, ούτως ώστε να βρεθεί το συντομότερο δυνατό η καλύτερη δυνατή λύση.

Το εν λόγω ζήτημα άπτεται της υγείας των κατοίκων της περιοχής, άλλα και του περιβάλλοντος για αυτό και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστερήσεις.