Λύση στα τεράστια προβλήματα που έφερε ο κορωνοϊός στους κατοίκους της ακριτικής Τηλλυρίας θα προσφέρει το άμεσο άνοιγμα των οδοφραγμάτων Λιμνίτη, Ζώδιας και Λεύκας. Όπως αναφέρουν οι κοινοτάρχες της περιοχής σε γραπτή του ανακοίνωση, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή από τον «αποκλεισμό» τους από τις ελεύθερες περιοχές, είναι μεγάλα.

Πολλά ραντεβού και εξετάσεις τους σε γιατρούς ακυρώθηκαν λόγω της αύξησης της απόστασης από και προς σε αυτούς. Αρκετοί συμπολίτες μας αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από τις εργασίες τους, ενώ ποσότητες γεωργικών και άλλων προϊόντων παρέμειναν αδιάθετες λόγω του μεγάλου κόστους μεταφοράς τους – εξαιτίας του κλεισίματος των οδοφραγμάτων.

Προβλήματα παρουσιάζονται και στον τομέα της παιδείας αλλά και στη μεταφορά ασθενών με ασθενοφόρο από τον Πύργο προς το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Όλη αυτή την περίοδο της καραντίνας σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργήθηκαν προβλήματα στη διέλευση των ασθενοφόρων από το οδόφραγμα της Ζώδιας που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή κατοίκων της περιοχής.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αφουγκραζόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα των προβλημάτων που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού και το κλείσιμο των οδοφραγμάτων στους συμπολίτες μας. Καλούμε την Κυβέρνηση όπως εξετάσει άμεσα το άμεσο άνοιγμα των οδοφραγμάτων Λιμνίτη, Ζώδιας και Λεύκας που χρησιμοποιούν οι συμπολίτες μας κάτοικοι της Τηλλυριας κατά τον ίδιο τρόπο που διασφαλίζονται οι εγκλωβισμένοι στην Καρπασία και στα Μαρωνίτικα χωριά.