Ο κ. Αναστασιάδης και ο περίγυρος του, σπεύδουν να “αξιοποιήσουν” πολιτικά την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που απαντούσε στα ερωτήματα που έθεσε ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης, για δήθεν καταγγελίες για προσωπική εμπλοκή του στο έργο στο Πέρα Πεδί.

Το επιτελείο Αναστασιάδη και όσοι παίρνουν οδηγίες από αυτό παρουσιάζουν μία στρεβλή και βολική ερμηνεία της έκθεσης, αφού επικαλούνται μόνο ένα μέρος της.

Η πραγματικότητα είναι πως στην έκθεση αυτή περιγράφεται η εσπευσμένη και χαριστική διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αδειοδότηση του έργου αυτού, γεγονός που ο ίδια η έκθεση το χαρακτηρίζει “ευνοιοκρατική μεταχείριση”. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι τεμάχιο που ακόμα και σήμερα ανήκει εν μέρει στον κ. Αναστασιάδη περιλαμβάνεται στα σχέδια του έργου. Υπενθυμίζουμε ότι για 48 ώρες το επιτελείο Αναστασιάδη ισχυριζόταν ότι δεν έχει καμία σχέση περιουσία του κ. Αναστασιάδη, ή της οικογένειας του, με το έργο αυτό.

Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή σημειώνει ότι παράνομα έχει προωθηθεί η αδειοδότηση του έργου. Επιρρίπτει ευθύνες στις αρμόδιες αρχές για την παράτυπη και εσπευσμένη κατά ευνοιοκρατικό τρόπο προώθηση του έργου και αφήνει να εννοηθεί ότι ακόμα και η ταχύτατη παραχώρησης υπηκοότητας στους ξένους “επενδυτές” έχει σχέση με το έργο.

Όλα αυτά προσπαθεί να αποκρύψει έντεχνα η προπαγάνδα του προεδρικού με τα βουνά λάσπης που εκσφενδονίζει ενάντια σε όσους τολμούν να αμφισβητήσουν τον κ. Αναστασιάδη.

Αφήνουμε λοιπόν στην κρίση του λαού να ερμηνεύσει τους λόγους που τα τεμάχια του κ. Αναστασιάδη και της οικογένειας του,  ενώ δεν είναι απαραίτητα για το έργο, έχουν περιληφθεί στα όρια της ανάπτυξης, τι σχέση έχει αυτή η πράξη αγοραπωλησίας με την  επίσπευση των διαδικασιών για αδειοδότηση του έργου και την απόκτηση υπηκοότητας ξένου επενδυτή.

Το καταστροφικό για το περιβάλλον έργο (θα κοπούν 2500 δέντρα) θα είχε προχωρήσει περαιτέρω, αν δεν μεσολαβούσε η παρέμβαση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η δημοσιοποίηση του θέματος. Πράγμα που βεβαίως θα γίνει αν παρ´ ελπίδα επανεκλεγεί ο κ. Αναστασιάδης.

Εμείς σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε η τάχα ανάπτυξη που προβλέπει την καταστροφή δασικής έκτασης, με κόψιμο πέραν των 2.500 δέντρων να μη γίνει. Όσο και αν “κύκλοι” του Προεδρικού επηρεάζουν πολλαπλώς προς την αντίθετη κατεύθυνση.