Το γεγονός ότι το Κυπριακό και οι τουρκικές προκλήσεις δεν αποτελούν μέρος της ημερήσιας διάταξης της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. είναι μια αποτυχία που εξ’ ολοκλήρου χρεώνεται o Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ασφαλώς, κανείς δεν έχει αυταπάτες για την κυρίαρχη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της κατοχικής Τουρκίας, αφού πολλές φορές στο παρελθόν η “ουδέτερη” στάση της υπήρξε τουλάχιστον περίεργη. Το γεγονός όμως ότι το Προεδρικό αντί να αναγνωρίσει το πρόβλημα -ότι δηλαδή η Ε.Ε. συστηματικά αρνείται να μιλήσει ξεκάθαρα για την κατοχή της Κύπρου και τους τουρκικούς σχεδιασμούς για μη λύση- επικεντρώνεται στο να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, λέγοντας στον κυπριακό λαό πως το ζήτημα θα απασχολήσει τη Σύνοδο, είναι απλά μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης ενόψει εκλογών.

Στην πραγματικότητα το Κυπριακό δεν βρίσκεται στην ατζέντα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό αποκρύβεται για προεκλογικούς λόγους επιμελώς από το κυβερνών κόμμα και την κυβέρνηση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πως το να επιδιώκει την επανεκλογή του, είναι και σεβαστό και θεμιτό. Το να προσπαθεί όμως να αποπροσανατολίσει, ζημιώνοντας την Κυπριακή Δημοκρατία και παραπλανώντας και πάλι τον λαό, δεν είναι ανεκτό.