Δηλώσεις υποψήφιου βουλευτή Λευκωσίας κ. Άδωνι Παπακωνσταντίνου

Στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθε το Δημόσιο χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταγράφοντας το πιο υψηλό επίπεδο ιστορικά.

Είναι κατανοητό ότι, σε μια περίοδο κρίσης όπως αυτή που ζούμε τον τελευταίο χρόνο, το Κράτος θα στηρίξει την οικονομία και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας. Όμως φαίνεται ότι δεν έγινε η σωστή στόχευση.

Επίσης, για άλλη μια φορά, φάνηκε στη πράξη η εξάρτηση της οικονομίας μας από δύο – τρεις, ευάλωτους σε εξωτερικούς παράγοντες, τομείς πχ τουρισμός και παροχή υπηρεσιών. Η υποβάθμιση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας  αποδεικνύεται σε κάθε κρίση η αχίλλειος πτέρνα της κυπριακής οικονομίας. Είναι ακόμα πιο σημαντικό η Κυβέρνηση να έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα και να έχει προετοιμάσει το έδαφος για την ομαλή έξοδο της οικονομίας από την κρίση, χωρίς να πληρώσουν ξανά τη νύφη οι ευάλωτες ομάδες.

Η πολυδιαφημισμένη όμως ετοιμότητα της Κυβέρνησης να οχυρώσει την οικονομία απέναντι στην κρίση, αποδεικνύεται γράμμα κενού περιεχομένου.

Εκ του αποτελέσματος, τα δημόσια οικονομικά δεν ήταν τόσο ισχυρά, παρά τις περσινές διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης. Το πολυδιαφημιζόμενο Success Story έγινε καπνός μέσα σε ένα χρόνο κρίσης. Που είναι τα δισεκατομμύρια του Συνεργατισμού; Που είναι τα εκατομμύρια που δεν εισπράχθηκαν από τις προνομιακές πολιτογραφήσεις φιλικών δικηγορικών γραφείων και στενών συνεργατών και συγγενικών προσώπων του Προέδρου Αναστασιάδη; Έχει σχέδιο η Κυβέρνηση;