Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, διεξάγει από το 2006 εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών στο μεγάλο θέμα της ρύπανσης της φύσης από τα σκουπίδια.

Από το 2006 μέχρι σήμερα, με την ευκαιρία της γιορτής της Καθαράς Δευτέρας οι εθελοντές του Κινήματος Οικολόγων έχουν μοιράσει στο κοινό χιλιάδες βιοδιασπώμενες, χάρτινες ή ρούχινες σακούλες για τα σκουπίδια προς αντικατάσταση των πλαστικών σακουλιών.

Υπενθυμίζεται ότι το 2005 και 2007 το Κίνημα Οικολόγων προσπάθησε ανεπιτυχώς να προωθήσει μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων νομοθεσία για τον περιορισμό της χρήσης των πλαστικών σακουλιών.

Φέτος μετά από τόσα χρόνια εφαρμόστηκε και στην Κύπρο η απαγόρευση της πλαστικής σακούλας σε συμμόρφωση σε Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Οι καταναλωτές πρέπει πλέον να χρησιμοποιούν για την μεταφορά προϊόντων σακούλες που να επαναχρησιμοποιούνται.

Σε συνέχεια της εκστρατείας «Καθαρά Δευτέρα – Καθαρά κάθε Μέρα» εθελοντές της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θα μοιράσουν στους πολίτες στη Λαϊκή Αγορά Στροβόλου αύριο Παρασκευή 24/2 εκατοντάδες ρούχινες σακούλες.

 

Στις 10.00 θα προβεί σε δηλώσεις ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Α. Παπαχαραλάμπους.

 

Γιατί Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ.