Καθώς σχεδόν κάθε μέρα ξεσπά μία ή και δυο πυρκαγιές που καίνε άγρια βλάστηση στην ύπαιθρο και στα λιγοστά μας δάση, η Βουλή σήμερα σε μια αδικαιολόγητη ενέργεια έστειλε μηνύματα χαλάρωσης και εφησυχασμού έναντι της μάστιγας των πυρκαγιών.

Οι βουλευτές μέσα σε τρία λεπτά αποφάσισαν με την πλειοψηφία των ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ να αναβάλουν τη ψήφιση των προτάσεων νόμου των Οικολόγων που προνοούσαν την απαγόρευση των καψαλισμάτων και την καύση κλαδεμάτων στην ύπαιθρο ή / και επιτρέπουν τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών σε αγροτικές περιοχές που γειτονεύουν με το κρατικό δάσος.

Οι βουλευτές, οι οποίοι υποκριτικά την περασμένη εβδομάδα ενέκριναν στο άψε- σβήσε τις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ που προνοούσαν αύξηση ποινών σε περίπτωση καταδίκης από το δικαστήριο σε αδικήματα που σπάνια ως καθόλου οδηγούνται ενώπιον δικαστηρίου.

Κάθε πυρκαγιά αυτό το καλοκαίρι που θα προέρχεται από καψάλισμα ή κάθε φορά που θα καίγεται το δάσος από πυρκαγιά που ξεκίνησε από γειτονική αγροτική περιοχή, θα αφιερώνεται στους βουλευτές που έστειλαν στις κυπριακές καλένδες τις προτάσεις των Οικολόγων.