Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αντί να επιζητεί την αρμονική συνεργασία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανακοινώνει σκληρά μέτρα που δικαιολογημένα προκαλούν αναστάτωση και εξοργίζουν τους πολίτες. Ειδικότερα, η υποχρεωτική εφαρμογή του σκληρού μέτρου του “Coronapass” που επηρεάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα με αμφίβολο και αμφιλεγόμενο από την επιστημονική κοινότητα αποτέλεσμα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.

Στην αντίληψη της πλειοψηφίας της κοινωνίας δεν έχει ξεκαθαριστεί η χρησιμότητα και η συνταγματικότητα του.

Καλούμε την Κυβέρνηση, προτού εφαρμόσει το σκληρό αυτό μέτρο, να προσέλθει σε διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα. Τέτοια μέτρα που αγγίζουν τον πυρήνα θεμελιωδών δικαιωμάτων δεν μπορεί να αποφασίζονται ετσιθελικά εν μια νυκτί, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και χωρίς εξηγήσεις. Σημειώνουμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση πολύ καθυστερημένα κατάλαβε ότι το μέτρο των SMS είναι εντελώς αναποτελεσματικό και αποφάσισε να υιοθετήσει την εισήγηση μας για την κατάργηση του, όπως έχουν ήδη κάνει όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, με τελευταία την Ελλάδα.

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ενώ στο πρώτο στάδιο ήταν μόλις ικανοποιητική και στο δεύτερο μόλις υποφερτή, στο τρίτο στάδιο που τώρα βιώνει η Κύπρος αποδεικνύεται άκρως αποτυχημένη.

Αλλά τι περιμένεις από μια κυβέρνηση που κύριο μέλημα της ήταν για τα τελευταία οκτώ χρόνια να κάνει πλουσιότερους τους ολίγους ημέτερους, κομματικούς και συγγενείς.