Η κατάσταση με τα αδέσποτα εγκαταλειμμένα σκυλιά στην Κύπρο είναι τραγική. Για ακόμη μια φορά γίναμε δέκτες καταγγελιών για εγκατάλειψη τριών κουταβιών στην Επαρχία Λευκωσίας.

Η πολίτης που ήρθε σε επικοινωνία μαζί μας αδυνατεί να τα αναλάβει καθώς βρίσκεται ήδη σε οικονομική εξαθλίωση λόγω συντήρησης και άλλων αδέσποτων ζώων.

Υπενθυμίζουμε πως για την ευημερία των αδέσποτων ευθύνη έχουν οι τοπικές αρχές με βάση νόμου που τους υποχρεώνει να διατηρούν εγκεκριμένους  χώρους κράτησης για τα αδέσποτα. Τι γίνεται στην περίπτωση που οι τοπικές αρχές παραβιάζουν την νομοθεσία και δεν την εφαρμόζουν; Τι γίνεται όταν τα καταφύγια που λειτουργούν εθελοντικά έχουν πλέον γεμίσει και δεν υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν αλλά αδέσποτα;

Που βρίσκεται η διαδικασία δημιουργίας πέντε περιφερειακών καταφυγίων ζώων, ένα ανά επαρχία, τα οποία εξήγγειλε η προηγούμενη κυβέρνηση; Η νέα κυβέρνηση θα υλοποιήσει αυτή την πρωτοβουλία;

Ως ομάδα δράσης για τα ζώα του Κινήματος καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εξεύρουν λύσεις και να εξαγγείλουν πολιτικές που να προστατεύουν τόσο τα αδέσποτα ζώα αλλά και να στηρίζουν ουσιαστικά το έργο των καταφυγιών που είναι υπερπλήρης.