Έχουμε ελάχιστα χρόνια για να αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη κρίση που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, την κλιματική αλλαγή. Πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε μόνο αποφάσεις, αγνοώντας πλήρως τις επιστημονικές συστάσεις και να ξεκινήσουμε αφήνουμε τις ενέργειές μας να «μιλούν».

Ως Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου συμπαραστεκόμαστε και συμμετέχουμε στην εκδήλωση-πορεία που πραγματοποιείται στις 17:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Παγκόσμια Πορεία έχει στόχο να πιέσει τους ηγέτες, όχι μόνο της Κύπρου ή της Ευρώπης, αλλά όλων των κρατών να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις, όταν θα συνεδριάζουν στο πλαίσιο του 25ου Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ (COP25) από τις 2 έως τις 19 Δεκεμβρίου στην Μαδρίτη της Ισπανίας.

Είναι καταλυτική η σημασία του εν λόγω συνεδρίου καθώς κρίνεται ουσιαστικά το μέλλον του πλανήτη μας. Αναμένεται να καθοριστεί εάν είμαστε σε θέση ως κόσμος να καταφέρουμε να αποτρέψουμε την επικείμενη κλιματική αλλαγή.

Η Νεολαία Οικολόγων, θα βρίσκεται στους δρόμους, απαιτώντας από τα παγκόσμια κέντρα λήψεως αποφάσεων να ακούσουν επιτέλους τους επιστήμονες και να χαράξουν την πολυπόθητη πορεία για αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης.