Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γιορτάζουμε την γιορτή της μητέρας. Με την ευκαιρία της ημέρας, τονίζουμε πως η θέση και ο σεβασμός της μητέρας και της μητρότητας πρέπει να ισχυροποιηθούν με σειρά νόμων και κανονισμών, αλλά και με ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της μητρότητας και της τεκνογονίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε την εφαρμογή μιας δυναμικής πολιτικής στήριξης του μητρικού θηλασμού και του φυσικού τοκετού, αύξηση της άδειας μητρότητας και ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου βρεφοκομικών σταθμών. Παράλληλα σημαντική είναι και η ενίσχυση της επιδοματικής πολιτικής για την απόκτηση τέκνου, των επιδομάτων για την πολυτεκνία, για τις μονογονεϊκές οικογένειες κ.ο.κ.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών όπως και οι Ευρωπαίοι Πράσινοι διαβεβαιώνουμε ότι πέραν των ευχών για κάθε μητέρα ή υποψήφια μητέρα, θα εργαστούμε με σθένος και επιμονή ώστε να δοθεί όσο περισσότερη υποστήριξη γίνεται σε όσες γυναίκες σηκώνουν το μεγάλο βάρος για το μέλλον της χώρας μας και του κόσμου μας.