Η ειρηνική διαμαρτυρία του Σαββάτου με τη συμμετοχή 10,000 πολιτών αποδεικνύει πως την ευθύνη για όσα συνέβησαν το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου την έχει η Αστυνομία και η Κυβέρνηση. Η βία κατά των διαδηλωτών και οι ενέργειες της Αστυνομίας έθεσαν τους συμπολίτες μας σε κίνδυνο ακόμα και για την ίδια την ζωή τους.

Η επιτυχημένη μαζική πορεία του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου απέδειξε πως μπορούν να πραγματοποιούνται διαδηλώσεις χωρίς επεισόδια και βία τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τονίζουμε πως θα πρέπει να εφαρμοστεί η πρακτική που εφαρμόστηκε το περασμένο καλοκαίρι όπου υπήρχαν συγκεκριμένοι παράμετροι για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και βεβαίως να αναλάβουν την ευθύνη οι διοργανωτές των εκδηλώσεων σε περίπτωση που αυτοί οι παράμετροι παραβιάζονται.

Πρέπει να αλλάξουν άμεσα τα διατάγματα που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις κατά τρόπο ισοπεδωτικό και άδικο.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες αλλά και το δικαίωμα του “συνέρχεσθε” θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα σε ένα προοδευτικό σύγχρονο κράτος, νοουμένου πάντα ότι, τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα που προτείνονται από την επιστημονική ομάδα.