Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε (κακόβουλα σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις) στην περιοχή του κατασκηνωτικού χώρου στην Πόλη της Χρυσοχούς, μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν από την έγκαιρη επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών, τις οποίες βεβαίως και συγχαίρουμε. Είναι ακόμα μια πυρκαγιά αυτό το καλοκαίρι που απειλεί κατοικημένες περιοχές και δάσος. 

Με νωπά τα τραύματα από την καταστροφική φωτιά στην Αττική για μία ακόμη φορά επισημαίνουμε τις διαχρονικές ελλείψεις  και τις  εγκληματικές παραλείψεις των αρμόδιων αρχών τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Σε αυτή τη χρονική περίοδο όπου για μία ακόμη φορά η «ανάπτυξη» χρησιμοποιείται ως μοχλός για την καταπάτηση τοπικών σχεδίων με παράλληλη εξαφάνιση των όποιων κανόνων ασφάλειας των πολιτών και του περιβάλλοντος καλούμε πρώτιστα τους αρμόδιους να εναρμονιστούν με τους στοιχειώδεις κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος και των ανθρώπων πριν να είναι πολύ αργά.

Πριν λίγους μήνες η πλειοψηφία των κομμάτων στη Βουλή ενώ πρόθυμα ψήφισε συμβολικές αυξήσεις των ποινών για εμπρησμό ή πρόκληση πυρκαγιάς, ανέβαλε για κάποιον Σεπτέμβρη την ψήφιση των προτάσεων νόμου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών μεταξύ δασών και αγροτικών περιοχών και για σταδιακή ολική απαγόρευση των καψαλισμάτων, παρά τη σύμφωνη γνώμη της νομικής υπηρεσίας και του τμήματος περιβάλλοντος με την δικαιολογία ότι αυτό θα προκαλούσε αντιδράσεις ανάμεσα στους γεωργούς. 

Ο λαϊκισμός των μεγάλων κομμάτων σε όλο του το μεγαλείο. Τώρα τρέχουμε να σώσουμε ζωές.