Η Κύπρος μπαίνει στη δεύτερη ημέρα μερικής άρσης των μέτρων και στην εφαρμογή του λεγόμενου safepass και τα προβλήματα ολοένα μεγαλώνουν για τους πολίτες που ταλαιπωρούνται καθημερινά λόγω του συνωστισμού στα σημεία ελέγχου για τον κορωνοϊό.

Τα μέτρα της κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν έχουν καμία συνοχή, αλλά ούτε λογική, ενώ ξεκάθαρα υπάρχει θέμα με τη συνταγματικότητα των μέτρων, όπως αυτή εκφράστηκε δημόσια από πάρα πολλούς νομικούς. Διερωτόμαστε εάν όντως θα εξυπηρετήσει τους πολίτες το safepass, από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση  εντός των επόμενων εβδομάδων, πρόκειται να εισαγάγει το Greenpass  το οποίο όχι μόνο θα υπερκαλύπτει τις ανάγκες των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά και θα ακυρώνει το κυπριακό SafePass

Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη ψυχολογική κόπωση των πολιτών και να μην προβαίνει σε βεβιασμένες κινήσεις και ημίμετρα που στερούνται της λογικής.

Η αποτυχία της Κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι τόσο μεγάλη που ακόμη και το κυβερνών κόμμα κάνει αντιπολίτευση του εαυτού του!