Από το 1965 και κάθε χρόνο, στις 12 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτών, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων. Αυτή η μέρα έρχεται να θυμίσει – τώρα όσο ποτέ άλλοτε – την αξία και τη συνεισφορά των νοσοκόμων και γενικότερα των επαγγελματιών υγείας στις πιο δύσκολες ώρες της κοινωνίας.

Η πανδημία ανέδειξε την σημασία των υπηρεσιών που προσφέρουν οι νοσηλευτές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους και της οικογένειάς τους, ενώ παράλληλα στερούνται σημαντικό και πολύτιμο χρόνο από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Είναι πολύ σημαντικό αυτή την περίοδο της πανδημίας να προσφέρονται στους νοσηλευτές όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της προσωπικής τους υγείας.

Ως μια ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης στο έργο και τους αγώνες τους, εισηγηθήκαμε από την πρώτη στιγμή την καταβολή ειδικού επιδόματος για γιατρούς και νοσοκόμους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Εισήγηση μας που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πολύ αργότερα υιοθέτησε, αλλά δεν είδαμε ακόμα να υλοποιείται.

Οι επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής, είναι τα άτομα που δίνουν καθημερινά τη μάχη με τον ιό. Η θεωρητική έκφραση συγχαρητηρίων και τα χειροκροτήματα δεν αρκούν. Μάλιστα εάν η εισήγηση μας γινόταν αποδεκτή από τις 16 Μαρτίου 2020(που την καταθέσαμε με επιστολή μας στον υπουργό Οικονομικών) θα είχαμε σήμερα καλύτερα αποτελέσματα στο ηθικό αυτών των ανθρώπων.

Είναι τα άτομα που στερήθηκαν και στερούνται τις οικογένειές τους για να προσφέρουν στην κοινωνία μας. Έπρεπε ευθύς εξ αρχής να τύχουν κινήτρων και επιβράβευσης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Νοσηλευτών να πούμε ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που πολεμάνε τον ιό στην πρώτη γραμμή.