Την Παρασκευή στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, τα κόμματα αποφάσισαν τη δέσμευση του 50% των χορηγιών των  ανεξάρτητων θεατρικών σχημάτων, παρά την έντονη διαφωνία του Προέδρου του Κινήματος κ. Γιώργου Περδίκη.

Με παρέμβαση του, ο κ. Περδίκης εξήγησε ότι κάποιοι θίασοι που έχουν ανεβάσει έργα για τα οποία εργάστηκαν άνθρωποι και αγοράστηκαν υλικά, είχαν υπόψη τους ότι θα ελάμβαναν από τον Φεβρουάριο τις χορηγίες τους. Με το σταύρωμα των κονδυλίων οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πληρωθούν. «Είμαστε κατά του σταυρώματος του κονδυλίου», είπε.

Σίγουρα υπάρχει θέμα με την ανάγκη να βρεθεί ένας αξιόπιστος τρόπος για την ενίσχυση των ανεξάρτητων θεατρικών σχημάτων που να μην έχει σχέση με το κρατικό θέατρο. Σίγουρα πρέπει να ενισχυθεί και αυξηθεί το κονδύλι για το σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ. Τα θέματα αυτά βρίσκονται υπό συνεχή συζήτηση στο επίπεδο της επιτροπής παιδείας της Βουλής. Η αποκοπή ή περικοπή του κονδυλίου μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στους ανεξάρτητους θιάσους. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη δέσμευση, πέραν από τις φυσικές προεκτάσεις, δηλαδή να μείνουν εργαζόμενοι χωρίς πληρωμή για τα δεδουλευμένα τους αλλά και θεατρικοί όμιλοι χωρίς χρήματα, στρέφεται κι ενάντια και στον πολιτισμό της χώρας.