Ένα θέμα που μας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν επανέρχεται στην επιφάνεια. Έχει προκύψει πολύ μεγάλο θέμα ασφαλείας και υγείας στο χωριό ‘Αρμου της Πάφου λόγω διάβρωσης του εδάφους και κατολισθήσεων όγκων χώματος.

Οι τελευταίες βροχές δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, τόσο στην πρόσβαση προς το χωριό (αφού ο δρόμος κόπηκε στα δύο), όσο και στις οικίες τους. Ρωγμές και καθιζήσεις δημιουργούν ένα εφιαλτικό σκηνικό στους ιδιοκτήτες.

Σε επιτόπια ερευνά του Επαρχιακού Γραμματέα Πάφου του Κινήματος κ. Αντρέα Ευλαβή στην περιοχή, διαπιστώσαμε ότι, όπως και στο Πισσούρι, ανυποψίαστοι πολίτες θυματοποιήθηκαν από την ανευθυνότητα του κράτους να ελέγξει επαρκώς την ποιότητα των κατασκευών αλλά και τη στατικότητα του εδάφους πριν χαρακτηρίσει μια ζώνη ως οικιστική.

Αγανακτισμένοι οι αγοραστές καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα και τα σπίτια που πλήρωσαν αδρά ουσιαστικά είναι πλέον μη κατοικήσιμα.

Ήδη 6 ιδιοκτήτες έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους που κρίθηκαν επικίνδυνες και ακατάλληλες για χρήση από την επαρχιακή διοίκηση Πάφου. Τώρα ήρθε η σειρά των υπόλοιπων στην περιοχή να φύγουν άρον άρον. Η κραυγή αγωνίας των ιδιοκτητών για την επόμενη μέρα πρέπει να απασχολήσει τις Αρχές.

Για άλλη μια φορά πολίτες πέφτουν θύματα της ασυδοσίας και της εκμετάλλευσης από ασυνείδητους επιχειρηματίες γης. Φυσικά η ευθύνη του κράτους είναι τεράστια. Εκδίδει άδειες οικοδομής σε περιοχές που έχουν ιστορικό αστάθειας, χωρίς να ζητήσουν από τους επιχειρηματίες γης στατικές μελέτες πριν να εγκρίνουν τα κατασκευαστικά σχέδια.

2

2

2

2

2