Ως Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την έκθεσή του Γενικού Ελεγκτή (που εκδόθηκε σήμερα), μετά από καταγγελία του αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ κ. Γεωργίου, για το θέμα της αστυνομικής φρουράς/ή του οδηγού του Κινήματος.
Ο κ. Μιχαηλίδης υιοθέτησε τη δική μας άποψη, ότι δηλαδή το πραγματικό ζήτημα δεν είναι το επίδομα οδηγού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αλλά η σαθρή κατάσταση που επικρατεί στο τομέα των αστυνομικών φρουρών και των αλόγιστων επιδομάτων που απολαμβάνουν οι αξιωματούχοι.
Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι ο Γενικός Ελεγκτής δεν υιοθέτησε την άποψη του ΔΗΣΥ ότι υπήρξε παράνομη παροχή επιδόματος. Μάλιστα κάποιοι από τον ΔΗΣΥ ζήτησαν ποινική δίωξη και επιστροφή των επιδομάτων. Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή “βάζει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του”.
Ξεκάθαρα συνάγεται από την έκθεση ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο ή παράτυπο στην περίπτωση των Οικολόγων. Μάλιστα ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρεται σε πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις καταβολής επιδομάτων οδηγών.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο ΔΗΣΥ, η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ και ο κ. Χάσικος δεν ασχολήθηκαν με αυτές τις περιπτώσεις, παρά το γεγονός ότι ήταν και αυτές από πολλού γνωστές. Η απάντηση είναι απλή. Είναι προφανές ότι η επίθεση λάσπης που δέχθηκε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έγινε για άλλους σκοπούς. Έγινε προφανώς γιατί ενόχλησε η αποκάλυψη του θέματος περί πιθανού ασυμβίβαστου με την ενοικίαση από το Κράτος κτιρίου συμφερόντων του κ. Χάσικου.
Με άλλα λόγια η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, αποκάλυψε πλήρως τους συκοφάντες και λασπολόγους. Επιβεβαιώνεται, π.χ. πανηγυρικά ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων κ. Περδίκης δεν έτυχε κανενός επιδόματος όπως αισχρά κατηγορήθηκε από το φερέφωνο του ΔΗΣΥ και του κ. Χάσικου.
Η τακτική του πολιτικού εκφοβισμού όμως δεν έχει περάσει. Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων πάντα θα βρισκόμαστε απέναντι στην κακοδιοίκηση, την διαφθορά και τη διαπλοκή.
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά τη θέση μας η οποία υιοθετείται πλήρως στα πλαίσια της σημερινής έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή:
1) Να καταργηθούν οι αστυνομικές φρουρές και οι οδηγοί των πολιτικών.
2) Να σταματήσουν τα επιδόματα χωρίς δικαιολογητικά και αποδείξεις.
3) Να ενσωματωθούν στο μισθό των βουλευτών όσα επίδομα κρίνονται λογικά και χρήσιμα.
Ιδού η Ρόδος…