Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης μαζί με αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Πάφου του Κινήματος, εκπροσώπους από τους Φίλους του Ακάμα, του Τμήματος Δασών και άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων πραγματοποιήσαν επιτόπια επίσκεψη στην περιοχή της Τοξεύτρας στον Ακάμα στο σημείο που παγιοποιήθηκαν τα κατασκευαστικά έργα.

Κατά την επίσκεψη, διαπιστώθηκαν πολλές παρατυπίες στα καταστροφικά έργα εις βάρος του περιβάλλοντος που πρέπει άμεσα να κατεδαφιστούν.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης αναφέρει πως: «Μεταβήκαμε στο σημείο μαζί με άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις για να εξετάσουμε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η περιοχή από τα οδικά έργα. Εμείς για το εν λόγω ζήτημα θα ετοιμάσουμε σχετικό υπόμνημα για να υποβάλουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη. Παράλληλα, θεωρούμε πως πρέπει να γίνουν εκτεταμένες κατεδαφίσεις των καταστροφικών έργων και πλήρης αναδιάρθρωση και αναθεώρηση του έργου του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, καθώς είναι από το σχέδιο που προκύπτουν αυτά τα αντιπεριβαλλοντικά έργα στην περιοχή».

Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, διαβεβαιώνουμε την κοινωνία και τους πολίτες ότι πρώτιστο μέλημα μας είναι η διασφάλιση και η προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή. Ο αγώνας συνεχίζεται για προστασία της ευαίσθητης περιβαλλοντικά περιοχής του Ακάμα.