Οι πληροφορίες, που δημιουργούν ιδιαίτερη ανησυχία στους πολίτες, αναφέρουν ότι δυστυχώς προγραμματίζεται να ανακοινωθεί απεργία στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ).

Γνωρίζοντας ότι η υποστελέχωση είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα των κρατικών νοσηλευτηρίων και έπειτα ακολουθούν σωρεία άλλων μικρών και μεγάλων εμποδίων -και με όλο το σεβασμό στο δικαίωμα της απεργίας – θεωρούμε ότι μια ενδεχόμενη απεργία δεν θα επιλύσει κανένα από αυτά τα προβλήματα. Αντίθετα θα ταλαιπωρήσει πολλούς ασθενείς αλλά ενδεχόμενα και το προσωπικό ασφαλείας που θα κληθεί να εργαστεί κατά τη διάρκεια των απεργιών.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απευθύνει έκκληση προς τους ιατρούς που εργάζονται στα ΤΑΕΠ να εργαστούν προς αποφυγή ίσως δυσάρεστων καταστάσεων, ως επίσης και να εξεύρουν άλλους μοχλούς πίεσης προς διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Στα προβλήματα αυτά οφείλουν, άμεσα όμως, να εγκύψουν τόσο ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου όσο και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Τα κρατικά νοσηλευτήρια έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στο έλεος τους και πολλά από τα αιτήματα των λειτουργών υγείας, είτε αυτοί είναι γιατροί, είτε νοσηλευτές, είναι απολύτως δικαιολογημένα.