Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στέκεται στο πλευρό των επηρεαζόμενων κατοίκων από τις αυθαίρετες και παράνομες παρεμβάσεις του Δήμου Πάφου στις Τουρκοκυπριακές περιουσίες που κατέχουν.

Ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος στην Πάφο, κ. Ορέστης Μάτσας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, σχολίασε: «Ζητάμε πλήρη διερεύνηση των όσων έχουν καταγραφεί στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής Προσφύγων αλλά και των όσων δεν έχουν καταγραφεί στις προηγούμενες συνεδρίες. Το πόρισμα που θα προκύψει από την πειθαρχική έρευνα που έχει αναγγελθεί από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών, εναντίον των ενεργειών του Δήμου Πάφου, οφείλει να ληφθεί υπόψιν στην τελική απόφαση του κ. Νουρή. Είναι απαράδεκτο, να γίνονται παρεμβάσεις σε αυλές σπιτιών, να προκαλείται ανεπανόρθωτη ζημιά σε κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές, να εξαναγκάζονται πρόσφυγες σε μετακίνηση, χωρίς καν να έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο οι απαιτούμενες άδειες από την πλευρά του Υπουργείου. Υπενθυμίζουμε ότι οι ίδιες εξωλογικές πρακτικές του Δημάρχου Πάφου, έχουν καταστρέψει αιφνιδίως εκατοντάδες δέντρα και χώρους πρασίνου σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Η διαχρονική ατιμωρησία, έχει πλέον οδηγήσει σε συστημικό αυταρχισμό. Το κράτος ας αναλάβει τις ευθύνες του». 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τον Δήμαρχο Πάφου να  τερματίσει τις αυθαίρετες και παράνομες παρεμβάσεις σε Τ/Κ περιουσίες στην Πάφο και να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους πρόσφυγες που ξεγελάστηκαν να του δώσουν συγκατάθεση για τις παρεμβάσεις του.