Οι καταγγελίες του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών φαίνεται πως έπιασαν τόπο, καθώς συνεργεία, υπό την επίβλεψη λειτουργών του Τμήματος Περιβάλλοντος, απομακρύνουν τα μπάζα και σκουπίδια που είχαν αρχικά τοποθετηθεί και αργότερα, θαφτεί στην ανατολική όχθη του ποταμού Πεδιαίου, στην Λακατάμια.

Μετά από καταγγελίες της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στις 26/01/21, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί  και από την Τρίτη 09/02/21 έχει ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των φερτών υλικών από τον Πεδιαίο.

Με μεγάλη μας λύπη και απογοήτευση, είχαμε προηγουμένως διαπιστώσει πως η «επίλυση» του θέματος, της εναπόθεσης απορριμμάτων στην όχθη του ποταμού, ήταν συνεργείο του Δήμου Λακατάμιας να προσπαθήσει να τα θάψει επιτόπου κάτω από όγκους χωμάτων, γεγονός που μας υποχρέωσε να καταγγείλουμε το θέμα στις αρμόδιες αρχές και στην αστυνομία.

Σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, τα συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν μέχρι στιγμής 15 φορτηγά με απορρίμματα, που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 150 τόνους. Η συλλογή των αποβλήτων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες και αναμένεται ότι θα απομακρυνθούν συνολικά πέραν των 250 τόνων αποβλήτων από την περιοχή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναζητήσουν τις ευθύνες και να τις επιδώσουν εκεί και όπου εντοπιστούν. Η κατάσταση είναι τραγική και ευελπιστούμε να μην παρατηρήσουμε εκ νέου άλλα παρόμοια φαινόμενα.

 ΠΕΔΙΑΙΟΣ ΜΠΑΖΑ 5ΠΕΔΙΑΙΟΣ ΜΠΑΖΑ 5ΠΕΔΙΑΙΟΣ ΜΠΑΖΑ 5ΠΕΔΙΑΙΟΣ ΜΠΑΖΑ 5ΠΕΔΙΑΙΟΣ ΜΠΑΖΑ 5