Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει προσπάθεια διεξαγωγής διεθνούς εκστρατείας, μέσω αγγλικής εταιρείας, για να καθαρίσει το όνομα της Κύπρου. Είναι αφενός θετικό το γεγονός ότι η Κυβέρνηση κόπτεται για την εικόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιθυμεί να αποκαταστήσει το όνομα της νήσου, προκειμένου να πείσει επενδυτές ότι αποτελεί μια καλή επιλογή. Αφετέρου, χρειάζεται να γίνουν ακόμα πολλά για να θεωρηθεί μια τέτοια καμπάνια ως ρεαλιστική.

Στην Κύπρο έχουμε την συνήθεια να μετράμε την εικόνα η οποία προβάλλεται, αντί να δίνουμε σημασία στην ολιστική και αποτελεσματική προσπάθεια δημιουργίας ενός αδιάφθορου κράτους. Ένας καλά ενημερωμένος, αντικειμενικός παρατηρητής, που είναι γνώστης της Κυπριακής πραγματικότητας, θα απαριθμούσε πολλούς λόγους δυσκολίας για να καθαρίσει το όνομα της Κύπρου πραγματικά.
Μια ανασκόπηση σήμερα μόνο, στον ημερήσιο τύπο μας υπενθυμίζει ότι ακόμα συζητούμε για ένα σωστό «Πόθεν Έσχες», για περιβαλλοντικά εγκλήματα, μη ύπαρξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαπλοκή, διαφθορά κ.ο.κ.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν πιστεύουμε στις όμορφες αλλά μη ρεαλιστικές καμπάνιες. Ας μην φτιάξουμε, για άλλη μια φορά μια ελκυστική εικόνα που καμία σχέση θα έχει με την πραγματικότητα. Χρειάζεται να διορθώσουμε αυτά που πρέπει κι ας καθυστερήσουμε για λίγο τις καμπάνιες για καθαρότητα ονόματος αυτού του τόπου.