Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει για πολλοστή φορά τις παράνομες παρεμβάσεις που κάνει ο Δήμος Πάφου σε Τουρκοκυπριακές περιουσίες, και ειδικά τις νεότερες παράνομες κατεδαφίσεις που έχει κάνει στην περιοχή Οσμάν Εφέντη.

Η σημερινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων – Εγκλωβισμένων Αγνοουμένων – Παθόντων δημιουργεί πολλαπλά ερωτήματα αφού, βάσει των μαρτυριών των επηρεαζόμενων αλλά και των ίδιων των μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής, ο Δήμος έχει προχωρήσει αυθαίρετα στις παρεμβάσεις και κατεδαφίσεις στην περιοχή, μη αναμένοντας την τελική λήψη απόφασης από τον αρμόδιο Φορέα Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών. Μάλιστα, έχουν ακουστεί καταγγελίες στην επιτροπή ότι είχε κυκλοφορήσει παραποιημένο πρακτικό συνεδρίασης τους όπου η συμβουλευτική επιτροπή ομόφωνα υποστηρίζει την παραχώρηση των συγκεκριμένων αδειών, ενώ τελικά διαφάνηκε ότι η πλειοψηφία της επιτροπής είχε δηλώσει ακριβώς το αντίθετο!

Ο κ. Γιώργος Χαραλάμπους, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής εκ μέρους του Κινήματος, δήλωσε τα εξής: «Οι απειλητικές επιστολές που έστειλε ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος προς τον υπουργό Εσωτερικών και η απαξίωση που τις διακατείχε μας έκανε όλους να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας και να θέλουμε να παγοποιηθούν όλες οι διαδικασίες μέχρι να εξετάσουμε εις βάθος το θέμα. Όμως ανέφερε ότι δεν δόθηκε επαρκής χρόνος για να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής και ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι θα λάβει την απόφαση μόνος του, δεν δέχτηκε να κάνει 2η συνεδρίαση για να ληφθεί συλλογική απόφαση για το θέμα. Όταν δεν κυκλοφόρησαν πρακτικά που δήλωναν την συγκατάθεση της επιτροπής προς την έγκριση των αιτημάτων του Δήμου Πάφου, διαφάνηκε πως υπήρξε παραποίηση πρακτικών και παράκαμψη της γνώμης της συμβουλευτικής. Παραμένουμε σταθεροί στην άποψη μας πως έχει υπερβεί των εξουσιών του ο Δήμαρχος Πάφου και δεν πρέπει να επιβραβευτεί η παράνομη συμπεριφορά του με την παραχώρηση έγκρισης από μέρους του Κηδεμόνα Τ/κ περιουσιών».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στέκεται στο πλευρό των επηρεαζόμενων κατοίκων από τις αυθαίρετες και παράνομες παρεμβάσεις του Δημάρχου Πάφου. Επιβεβαιώνουμε πως δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε πλήρη διερεύνηση και κατάληξη σε πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας που έχει ήδη προκηρυχθεί από μέρος του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών.