Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου στη Δημοσιογραφική Εστία η εκδήλωση/συζήτηση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με θέμα «Κοινωνικές Επιχειρήσεις – Τα επόμενα βήματα». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκαν οι τρόποι που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δημιουργήσουν μια κοινωνική επιχείρηση, ενώ εξηγήθηκαν τα οφέλη και οι διαδικασίες για τις κοινωνικές επιχειρήσεις.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και ο κ. Κύπρος Πρωτοπαπάς, Αναπληρωτής Έφορος Συνεργατικών Εταιρειών και Κοινωνικών Επιχειρήσεων. Χαιρετισμό απηύθυνε ο ο κ. Μάριος Παναγίδης, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας εκ μέρους της Υπουργού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ομάδες πολιτών, οργανωμένα σύνολα και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Αυτό που διαφάνηκε από τη συζήτηση είναι πως οι κοινωνικές επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν πολλά στον τόπο και στους ανθρώπους. Στα συμπεράσματα καταγράφηκε η απουσία χρονοδιαγράμματος σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου και η ελλειμματική ενημέρωση του κοινού.

Αξίζει να σημειωθεί πως κοινωνικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα περιβαλλοντικά αλλά και τα κοινωνικά θέματα είναι πολύ διαδεδομένες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς σε αυτές εργοδοτείται περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού πολλών κρατών μελών.