Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει ανεπιφύλακτα τον βομβαρδισμό της Σεγκάλ και του προσφυγικού καταυλισμού στο Μαχμούρ, στα σύνορα Συρίας και Ιράκ από την Τουρκία.

Οι Οικολόγοι διαχρονικά συμπαραστέκονται στον αγώνα που δίνουν οι Κούρδοι αγωνιστές υπέρ της Δημοκρατίας και της Ειρήνης και στηρίζει με κάθε τρόπο και την σημερινή πορεία που γίνεται στις πρεσβείες των ΗΠΑ και Ρωσίας στη Λευκωσία από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος», προκειμένου να καταγγελθεί η Τουρκική στάση και επιθετικότητα.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Χάρης Ιωσηφίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εξέφρασε την συμπαράσταση των Οικολόγων στον δίκαιο αγώνα των Κούρδων κατά της Τουρκικής θηριωδίας.

Η Τουρκία απειλεί να εισβάλει στη Συρία και να επιτεθεί στην αυτόνομη περιοχή του Ροζαβά. Πιθανό σημείο της επίθεσης φαίνεται να είναι το Γκέρε Σπι, ανάμεσα στο Κομπάνι και το Καμισλού. (Gere Spi, «Λευκό Βουνό», αραβιστί: Τελ Άμπυαντ, Tel Abbyad), αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας Κούρδοι αγωνιστές που ζουν στη Κύπρο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε από την Κυπριακή Κυβέρνηση να καταδικάσει τον βομβαρδισμό των Κούρδων από την Τουρκιά και να ζητήσει καταδίκη από την ΕΕ και τον ΟΗΕ. Η ευαισθητοποίηση των κοινωνιών στην Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά ώστε οι πολιτικοί ηγέτες επιτέλους να δράσουν κατά της Τουρκίας που εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως ένα ληστρικό κράτος.

δ7

δ7

δ7

δ7

δ7

δ7

δ7